Blog - www.ostonkoly.hu

Köszöntjük a weboldalon!
ostonkoly.hu
Title
Tartalomhoz ugrás

Blog

Őstönköly
az egészségért

Receptek
Tönkölyös kenyér

Hozzávalók: 700 dkg fehér tönkölyliszt-vagy teljeskiőrlésű,
20 gr élesztő,
400 ml langyos víz,
1 kávés kanál cukor,
csipet só,
2 evőkanál olivaolaj+ 1 evőkanál a tetejére kelesztés előtt
Elkészítés: a hagyományosan elkészített kenyér-tésztát 12 órára hűtőbe tesszük. A hideg kelesztés után átgyúrjuk, előmelegített hőálló edénybe lefedve kb. 1 órát sütjük.
„A tönköly a legjobb gabona, zsíros és erős, és könnyebben emészthető, mint bármely más gabona. Megfelelő húst és jó vért ad azoknak, akik megeszik. Boldoggá és derűvé teszi az emberi lelket. Bármennyire is készen eszi, legyen az akár kenyér, akár más étel, jó, kedves és édes. "

KAPCSOLAT
Móricz Zsigmond utca 14., Székesfehérvár, Hungary
+36 30 644 76 01
info@ostonkoly.hu
ostonkoly.hu
Titkok Háza Nonprofit Kft.
Gransys Kft.
Vissza a tartalomhoz